מנהיג רוחני מהקהילה בשם אבא מהרי מוביל אחריו רבים מהקהילה היהודית במסע לכיוון ים סוף במטרה להגיע לירושלים, אולם המסע נכשל, רבים ממשתתפיו נספו ומי ששרד נאלץ לשוב על עקבותיו.
פרופ' יוסף הלוי, מזרחן יהודי צרפתי ומומחה לשפות שמיות באוניברסיטת הסורבון בצרפת, מבקר את ביתא ישראל באתיופיה. בעקבות הביקור הוא מצהיר כי זוהי קהילה יהודית אותנטית ופועל למענה בקרב יהדות התפוצות.

קרדיט: אוסף התצלומים הלאומי
תלמידו של יוסף הלוי, ד"ר יעקב פייטלוביץ', ממשיך את הפעילות למען ביתא ישראל. הוא יוצא למסעות הסברה וגיוס כספים בקרב יהודי התפוצות וכן שולח צעירים בני העדה ללמוד באירופה, על מנת שבשובם יוכלו לפתח את החינוך בקהילה.המדינה מסייעת ליהודי אתיופיה, במיוחד בתחום החינוך, אך נמנעת מלהעלות אותם לארץ בשל ספקות של הרבנות הראשית לגבי יהדותם. את הבודדים שמצליחים לעלות בכוחות עצמם המדינה מאיימת לגרש אם לא יעברו גיור לחומרא, אחרת לא ייחשבו זכאי עלייה במסגרת חוק השבות. מנהיגי ביתא ישראל באתיופיה, דוגמת ליקה כהנת (כינוי לקס הראשי) ברהן ברוך ואיש החינוך יונה בוגלה, פועלים מול הרשויות בארץ לביטול מדיניות זו ולקידום העלייה.
הרב הראשי לישראל, הרב עובדיה יוסף, פוסק ויוצא בקריאה פומבית שבה הוא מכיר ביהדותם של קהילת ביתא ישראל באתיופיה וקורא למהר ולהציל אותם מהתבוללות, להעלות אותם ארצה ולצרף אותם לבניין הציוני. פסק הלכה זה הסדיר את מעמדם ההלכתי של ביתא ישראל, והיה הזרז לכך שהוחלט להחיל עליהם את חוק השבות.
קהילת יוצאי אתיופיה בארץ, שמונה כ-200 איש, פועלת ללא לאות למען העלאת יתר ביתא ישראל באמצעות הפגנות ופגישות עם גורמים ממשלתיים בארץ ובעולם.